Spring til indhold

3 tips til effektiv linkbuilding

  • af

I 2021 er links til dit website stadig blandt en af de mest afgørende faktorer, når det kommer til at rangere på Google. Dog kan du ikke bare spytte en masse links ud på en masse hjemmesider og forvente at rangere højt inden for ganske kort tid. Nej, der skal skal nogle særlige strategier til, så det bliver så naturligt og stærkt som muligt.

Gør brug af dit netværk

 

Det er altid godt at have et stærkt netværk – på flere fronter. Det samme gælder også ved linkbuilding, som i høj grad handler om outreach. Har du derfor et godt netværk at trække på, kan det være en god ide at række ud til dem, der driver websites og høre om muligheden for at få et link fra deres sites. Har du et stort netværk, er det en af de nemmeste måder at få (gode) links på.

 

Eventuelt kan du også bruge dit netværk til at forhøre dig om gode linkmuligheder, de selv anvender og den vej igennem komme godt i gang med linkbuilding.

Advertorials

 

Har du ikke så stort et netværk at gøre brug af, eller vil du gerne hurtigt i gang med linkbuilding, så du ikke skal vente alt for længe på at rangere på “maler Rødovre” eller andet, er advertorials en god metode til at komme i gang.

 

Dog kræver den et relativt højt budget, da det er reklame fordelt som journalistisk i mange tilfælde. Det er derfor ikke altid helt billigt. Til gengæld kan du skaffe nogle links i meget høj kvalitet.

 

Advertorials kan du skaffe ved at kontakte de respektive medier, du ønsker at få publiceret en tekst eller en artikel på. Om du selv kan skrive den, eller de ønsker tekstforfattere til det, er meget forskelligt.

Gæsteblogging

 

Er du den bedste maler i hele København? Og har du en viden, som andre måske ikke har, og som du gerne vil dele ud af? Så er det oplagt at overveje gæsteblogging på andre og relevante blogs, hvor du kan dele ud af din ekspertviden, øge dit reach og få inkluderet et eller flere links.

 

Kender du ikke selv nogle blogs på forhånd, kan du nemt finde frem til en eller flere ved blot at lave nogle søgninger. Jo mere relevant bloggen er, jo bedre er det for dit link men også for din chance for at øge dit reach.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *