Spring til indhold

Er billig linkbuilding pengene værd?

  • af

Linkbuilding er en vigtig disciplin inden for SEO (søgemaskineoptimering), og priserne på linkbuilding kan være meget forskellige. Nogle tager ikke så mange penge for det, mens andre virkelig har høje priser. Er der forskel på kvaliteten? Ja, det er der nok. Det kan være, at du får links fra advertorials, som er meget dyrere end links fra artikler på blogs.

 

Man kan dog hurtigt spørge sig selv, om billig linkbuilding rent faktisk virker, og om det er pengene værd. Det er desværre ikke så nemt at svare på, da man først skal definere, hvad der menes med billig linkbuilding. Dette gør vi i de følgende afsnit.

 

Der findes nemlig gode og dårlige links.

 

Den gode slags billige linkbuilding

Hvis du kan skaffe et link fra en relevant hjemmeside med ægte indhold, og hvor hjemmesiden holder sig til nogenlunde det samme eller de samme emner, så kan et link give meget effekt. Dette link skal også helst komme fra en dansk hjemmeside, hvis du selv har en dansk hjemmeside. Med andre ord så er det fordelagtigt, hvis den hjemmesider der linker til din hjemmeside slutter på .dk. Dette kaldes også for et .dk-domæne.

 

Ovenstående kan rent faktisk godt opnås på en billig måde. Du kan få meget billige links fra danske hjemmesider, hvis du køber et abonnement til et dansk link netværk. Der findes et par forskellige, som man kan købe sig ind i. Derudover findes der mange flere, som man ikke kan købe sig ind i. De fungerer på den måde, at du betaler et månedligt abonnement og får lov til at udgive et vis antal artikler på deres hjemmesider. Reglerne er meget simple: du skal levere unikt indhold på dansk, du skal holde dig til det overordnede emne, og så skal din artikel selvfølgelig være velskrevet.

 

Med ovenstående metode kan du få links fra danske domæner til under 100 kroner per styk, hvis du selv skriver dine artikler. Vælger du at få en anden til at gøre det, så bliver det lidt dyrere.

 

 

Den dårlige slags billige linkbuilding

Det er ikke nemt at finde ud af, hvad der er dårlig linkbuilding, hvis man er nybegynder. Mange går ind på hjemmesider som Fiverr, hvor man kan hyre folk til at lave linkbuilding for næsten ingenting. Problemet med disse links er, at de er autogenererede, og at de overhovedet ikke er relevante for din hjemmeside. I mange tilfælde ignorerer Google og andre søgemaskiner også disse former for links.

 

Du bør derfor lade være med at købe billige links til 1 krone per styk, fordi de er hverken fra danske domæner eller giver værdi. Brug hellere dine penge på et dyrere link, hvor du næsten med sikkerhed ved, at det kommer til at give en positiv effekt – om denne effekt kan ses er en anden sag.

 

Konklusionen er derfor, at hvis du køber billige links igennem et netværk, hvor du får relevante hjemmesider til at linke til dig, så “virker” billig linkbuilding.

 

Det er ikke muligt at garantere, at din hjemmeside bliver placeret højere i søgeresultaterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *