Spring til indhold

Renovering eller nybyggeri? – Vælg de rigtige døre til hjemmet

  • af

Står du på tærsklen til et større renoveringsprojekt i hjemmet, eller måske lige frem til at skulle bygge helt nyt? Enten ved du det allerede, eller også vil du hurtigt komme til at finde ud af det. Du bevæger dig ind i en verden med ufatteligt mange beslutninger, der skal tages for at holde projektet på sporet.

Materialer, farver, arkitektur og så videre. Fra de store elementer til de mindste. Det kræver meget energi, men det er selvfølgelig en opgave, man vil fortryde, at man ikke satte sig mere ind i, hvis ikke man gør det ordentligt fra starten.

En af de beslutninger, der betyder en hel del, og som mange kan bryde deres hjerne med, er husets døre. Dørene i et hus spiller en stor rolle, naturligvis, og det er samtidig ikke noget, som man regner med at gå og skifte ud hvert andet år eller lignende.

Yderdørene i et hus betyder utroligt meget for husets arkitektur og fremtoning. Det giver sig selv, at man gerne vil ramme et dørvalg, der passer godt sammen med husets øvrige stil – har det en klassisk, lidt gammeldags stil, eller er der snarere tale om et nyt hus, med en moderne arkitektur? Dette skal gerne afspejles i det valg af døre, man træffer.

Herudover har dørene selvfølgelig også en stor betydning for husets energieffektivitet. Da dørene i et hus sidder i de største åbninger i facaderne, er det selvsagt essentielt, at de isolerer tilstrækkeligt. Og selvom der naturligvis er en stribe strikse krav til nye byggerier, når det kommer til den slags løsninger, er der stadig mange valgmuligheder. Så hvor skal man i det hele taget lede?

Et udmærket sted at starte vil være ved firmaet NorDan. NorDan er et norsk firma, der producerer vinduer og døre i mange forskellige former og farver. Der er tale om kvalitetsprodukter, der er udviklet til at kunne klare mosten i de skandinaviske hjem.

NorDan fører to produktlinjer, nemlig DTech og NTech, og laver både vinduer og døre i dem begge to.

DTech-linjer udmærker sig ved at være designet og fremstillet i Danmark. Dørene er således skræddersyet til de danske traditioner, der dikterer enkle og rene linjer, samt store rudepartier, der tillader en masse sollys i at komme ind i de mørke danske hjem. DTech-dørene er udarbejdet i fyr og aluminium og er meget isolerende. DTech-linjen fra NorDan byder på to slags terassedøre – en udadgående og en indadgående.

NTech-linjen tilbyder både terassedøre samt skydedøre i forskellige størrelser. Også her er det tydeligt, at der er kræset om den minimalistiske stil og de store rudepartier. Det sikrer æstetisk smukke løsninger, der passer til langt de fleste byggerier. NTech-døre har en ekstremt isolerende evne og en garanteret lang levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *